PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : YıLdız Teknik Üniversitesi

wãñiLyã
06-10-2007, 04:20 PM
Tarihçe

Yildiz Üniversitesi 1911 yilinda, Vilayet Nafia Idarelerinin Fen Memuru (eski adiyla kondüktör) ihtiyacini karsilamak amaciyla, Kondüktör Mektebi Alisi adi altinda kurulmustur. Ilk ögrencilerini 22 Agustos 1911'de kaydeden okul, ayni yilin Eylül'ünde bugün Divanyolu'nda Saglik Müzesi olan binada egitime baslamistir. Okul bazi degisikliklerle Paris'teki Ecole de Conducteur'ün egitim programini kabul etmistir. 1913 sömestr arasinda okulun bulundugu bu bina hastane yapilmak üzere bosaltilinca, Sehremini civarinda Fuat Pasa'dan, sonralari Iran Hastanesi olan bir konak kiralanmis ve okul 1914'e kadar bu binada kalmistir. Birinci Dünya Savasi basinda Çemberlitas Karaba sokagindaki ahsap bir konaga tasinmistir. Savas sonunda ise, Vilayet ve Milli Egitim Müdürlügü arasinda bulunan ve günümüzde yokolmus olan, Donanma Cemiyeti binasina geçilmistir. 1922 yilinda okulun adi Nafia Fen Mektebi'ne dönüstürülmüs ve 1923'te Gümüssuyu Kislasi'nin, günümüzde yok olmus bir kisminda egitime devam edilmistir. 1935 yilinda Gümüssuyu Kislasi'ndan, Kuruçesme'deki günümüzde olmayan, Mahmut Pasa Köskü'ne tasinmistir. 1 Nisan 1937 tarihinde Nafia Fen Mektebi ilave edilmis ve teknik okulu kurulmustur. Memduh Pasa Köskü'nün artan ögrenci sayisina cevap verememesi nedeniyle bu tarihte Yildiz Sarayi'nin müstemilatindan olan bugünkü binalarinin bulundugu ikinci avlusuna tasinmistir. Teknik Okul 1969 tarihinde I.D.M.M Akademisine dönüstürülmüs, 1982'de Yildiz Üniversitesi, 1992 Yildiz Teknik Üniversitesi olmustur.

Fakülte ve Bölümler

Fakülte:ElektrikElektronik FakültesiBolum:Bilgisayar Mühendisligi Bolum:Elektrik Mühendisligi Bolum:Elektrik Mühendisligi (Ikinci Ögretim) Bolum:Elektronik ve Haberlesme Mühendisligi Fakülte:FenEdebiyat FakültesiBolum:Bilgisayar ve Ögretim Teknolojileri Ögr Bolum:Fizik Bolum:Istatistik Bolum:Kimya Bolum:Matematik Bolum:MütercimTercümanlik (Fransizca) Fakülte:Iktisadi ve Idari Bilimler FakültesiBolum:Iktisat Bolum:Iktisat (Ikinci Ögretim) Bolum:Isletme Bolum:Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Iliskiler Fakülte:Insaat FakültesiBolum:Çevre Mühendisligi Bolum:Insaat Mühendisligi Bolum:Insaat Mühendisligi (Ikinci Ögretim) Bolum:Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisligi Bolum:Jeodezi ve Fotogrametri Müh (Ikinci Ögretim) Fakülte:Kimya****lurji FakültesiBolum:Kimya Mühendisligi Bolum:Matematik Mühendisligi Bolum:Matematik Mühendisligi (Ikinci Ögretim) Bolum:****lurji ve Malzeme Mühendisligi Bolum:****lurji ve Malzeme Müh (Ikinci Ögretim) Fakülte:Makine FakültesiBolum:Endüstri Mühendisligi Bolum:Endüstri Mühendisligi (Ikinci Ögretim) Bolum:Gemi Insaati Mühendisligi Bolum:Gemi Insaati Mühendisligi (Ikinci Ögretim) Bolum:Makine Mühendisligi Bolum:Makine Mühendisligi (Ikinci Ögretim) Fakülte:Mimarlik FakültesiBolum:Mimarlik Bolum:Sehir ve Bölge Planlama