Nasıl Kilo Alınır ?
Bildiğiniz üzere eğer kalıtsal ve ileri derecede bir hastalığınız yoksa, aşırı zayıflık hem sağlık hem görünüş hem de kişisel güven açısından iyi değildir. Çoğu insan boyuyla orantısız bir kiloya sahip; kimi aşırı kilolu, kimi gerçekten zayıf. Sürekli “ideal kilo” kavramıyla boğuşup, bir türlü rahat edemezler. Nereden mi biliyorum: tabiki kendimden…
Çocukken zayıfsındır tamam. Zaten 7-8. sınıfa kadar bende çok umursamadım. Ama sonra özellikle lise yıllarında artık çok canımı sıkan bir mevzu haline geldi 1.87 boya 66 kilo olmak. Birde bu yetmezmiş gibi kemikli bir yapıya sahip olunca sırf yürüyen kemikler hayal edin sahilde nasıl göründüğümü anlamak için.
Sahil mi? Ne o hani şu benim son yıllarda utana sıkıla gittiğim yer mi? Hani şu an koşa koşa gittiğim büyük bir heyecanla! Hah orası!
19 yaşındayken elimi masaya vurup:
“Ben bu yaz sonunda ideal kiloma kavuşmuş olmazsam namerdim!” dedim.
Ve ulaştımda. İşte nasıl yaptığım…
İlk iş gidip hormon testi yaptırdım. Kandı şuydu buydu derken bütün test sonuçlarım bi kaç gün sonra açıklandı, kontrole gittim ve hiç bir hormonumun orantısız olmadığı sonucunu aldım.
- Kahvaltıda bol yumurta (3-4 tane) bal, bol ekmek, reçel
- Günde 1 kilo süt (karbonhidrat tozu ile birlikte)
- Yulaf ezmesi
- Yoğurt
- Kuruyemiş
- Tavuk
- Makarna,pilav,bulgur vs.
- Haşlanmış patates
40 Günde yaklaşık 16 kilo almak inanılmaz kötü. Spor yapmama rağmen yağlanma oldu. İstediğimiz fit bir vücut unutmayın! Her öğünden sonra midem bulanıyordu. Ben günde 400 gr. kadar kilo alıyordum çünkü kilo alamama artık bende bir korku olmuştu çok abartarak yedim. Size tavsiyem günde 200 gr. geçmeyin. Bu sizin için maksimum olsun.
Korkmayın! Bazen aynı şeyleri yediğiniz aynı sporu yaptığınız halde kilo alamayacaksınız. Yediklerinizi biraz artırırsanız tekrar almaya başlarsınız. Çünkü kilo bazen plato denilen bir noktaya ulaşır. İtelemezseniz orada kalacaktır.